3 napos szerelem: Weekend (Hétvége)

weekend“Tökéletesen megvalósított…
Egy üdítő, jelenidejű feltárása a szexnek, intimitásnak és a szerelemnek.”   
/The New York Times/ 

Andrew Haigh (Keresem sorozat rendezője és producere),  többszörösen díjnyertes alkotása, nagyon hitelesen és szívhez szólóan mutatja be a meleg létet.
Ahogy Andrew fogalmazott: “Sok meleg film arról szól, hogy éjszakai klubok és ki, hogy “coming out”-olt fiatalként. A másságot én a mindennapok szempontjai szerint szeretném bemutatni.”

A történet középpontjában, egy magát is megismerő és a saját útját kereső, kissé félénk, úszómester, Russel (Tom Cullen) áll, aki a hetero barátaitól hazafelé tartva, betér egy meleg klubba. A sokadik pohár alkohol elfogyasztása után, szemezni kezd egy szexi idegennel, Glennel (Chris New), aki viszonozza azt…
Ezzel kezdetét veszi a bulitól, alkoholtól és drogtól sem mentes, érzelmekkel és beszélgetésekkel teli hétvége, melynek végén a majdnem boldog befejezés vár rájuk.

Kialakuló kapcsolatuk, majdnem boldog befejezés a 3. napon, vasárnap, következik be, amikor Glen vonata, útnak indul.  A hétvége alatt betekintés nyerünk a valós meleg világba, ahol nem minden fekete és fehér, ami nem a magamutogatásról szól, ahol valós emberi érzelmek vannak és az emberek nem félnek kimondani, azt amit gondolnak és éreznek.we2
Ebben az érzelmektől sem mentes alkotásban, Tom Cullen alakítja a kissé félénk Russelt. Nagyon hitelesen és jól formálja meg a karaktert, aminek köszönhetően a néző jobban átérzi, hogy mit gondolhat és érezhet az egyes szituációkban a srác. A játékának köszönhetően, még arra is fény derült, hogy kit képvisel ő a két nem közül.
A partnerét alakító Chris New karaktere, a művészi vénával megáldott, bohém lelkületű srác, egy erőteljes személyiség, aki nem fél kimondani azt, hogy mit érez és gondol az életről, emberekről

A két színész játékának és Andrew, rendezői tehetségének köszönhetően, egy nagyon hiteles és valós képet kapunk a meleg világról, annak szépségeiről és buktatóiról, ami elvarázsolt engem. Remélem rátok is hasonló hatást fog gyakorolni!

Kiknek ajánlom: Mindenkinek, aki nyitott erre a témára, vagy csak bepillantást szeretne nyerni ebbe a világba.
Kor: 16 év

Leave a comment